Torsk med rödbetor och senapskräm

Bjud familjen på en fräsch och välsmakande torskrätt. De söta rödbetorna gifter sig fint med senapskrämen som du enkelt gör på crème fraiche. När torsken är klar i ugnen serverar du den med de varma betorna, senapskrämen, kokt potatis och mâchesallad. Strössla slutligen över lite nötmix för fin sälta och krisp!

Gör så här

Tina torsken (om fryst används).

Sätt ugnen på 175°C.

Skala och koka potatisen.

Dela rödbetorna i klyftor.

Fisk: Lägg fisken i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen tills fiskens innertemperatur är 56°C, ca 8 minuter.
Starta timer

Senapskräm: Blanda crème fraiche och senap, smaka av med salt och peppar.

Stek rödbetorna i smöret i en stekpanna tills de blir varma. Salta och peppra.

Till servering: Servera fisken med kokt potatis, rödbetor, senapskräm, nötmix och sallad.

Ingredienser
900 g delikatesspotatis
500 g förkokta rödbetor
1 msk smör
Fisk
ca 600 g torskryggfilé
salt
peppar
Senapskräm
2 dl crème fraiche
1 1/2 msk dijonsenap
Till servering
1/2 dl nötmix
65 g mâchesallad

Etiketter: